jeśli już zróbcie sobie na forum wewnętrznym jakiś dział pt. "tym panom już dziękujemy i tam przenoście całe wątki,chociaż ja bym wolał żeby zostawało na ogólnym - dlaczego traktować sprawę jako niebyłą?
Obieg wewnętrzny-Eureka!
Zwiń
X
-
Obieg wewnętrzny-Eureka!
Jakiś czas temu z przykrością stwierdziłem że najprawdopodobniej zepsuł mi się przełącznik obiegu zamkniętego. Nie zasmuciło mnie to bardzo, ponieważ korzystałem z niego sporadycznie. Ostatnio jechałem za ciężarówka, która niemiłosiernie kopciła i chciałem włączyć obieg zamknięty. Niestety klikałem i klikałem ale przycisk nie chciał się wcisnąć. Po chwili zupełnie o tym zapomniałem. Później próbowałem tak kilka razy i efekt był ten sam.
Dziś rano jechałem znowu za jakimś śmierdzielem i odruchowo sięgnąłem do przełącznika. KLIK.. i obieg się załączył Zadowolony dojechałem do najbliższych świateł i myślę sobie "co do cholery! raz się włącza, a raz nie? "Czyżby TTTM? hmm. Popatrzyłem na ustawienia nawiewu i doznałem olśnienia. :lol: Pokrętło przestawiłem na nadmuch na nogi, a ostatnio było zawsze tylko na szybę. I sprawa się wyjaśniła. Wewnętrzny obieg nie działa jak nadmuch jest tylko na szybę - i jest to nawet logiczne 8)
Jestem niezmiernie zadowolony że po prawie roku eksploatacji samochodu to odkryłem :lol: :lol:
Instrukcję czytałem ale chyba takiej informacji tam nie ma.
Wiec dobra informacja. Jak myślisz, ze zepsuł Ci się przełącznik obiegu wewn. to najpierw zmień ustawienia nawiewu. Ucz się na cudzych błedach :lol:Była: O1 2003 .19 TDI ASV
Jest Vectra 1.9CDTI 2008
-
-
:szeroki_usmiechSzlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pantolZamieszczone przez alfeeInstrukcję czytałem ale chyba takiej informacji tam nie ma.
Jest jest. Na stronie 82 i później jeszcze raz na stronie 85
Sorx za OT :diabelski_usmiechSzlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rkbco sie stanie jak na "dluzej" zapomne ze mam wlaczone ogrzewanie lusterek?
Lepiej nie ryzykować, zresztą znajdziesz temat ten na forum ...Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rkbmaly offtop ale co sie stanie jak na "dluzej" zapomne ze mam wlaczone ogrzewanie lusterek?
Tak więc od czasu do czasu płacimy jakieś frycowe ops:Jarek "Vinci"
Komentarz
-
Komentarz